Smukke gulve med professionel gulvafslibning

06 maj 2020
Astrid_Pedersen

Er du en af de mange danskere, som har valgt at lade dit trægulv behandle med sæbe eller olie? Så er du sikkert udmærket klar over hvor krævende og sart sådan et gulv er.

Hvis man ønsker at bevare den glatte, smukke og ensartede overflade intakt, skal gulvet næsten konstant vaskes med særlige sæber – olie sæbe til olierede gulve, og sæbe spåner til de sæbe behandlede ditto. Sæben skal ikke blot vaske gulvet rent, men arbejdes ned i gulvets overflade, hvor det vil fungere som yderligere forstærkning og beskyttelse imod omverdenen.

Denne procedure skal gentages mindst en gang om ugen, og kan godt lægge beslag på flere timer ad gangen. Forsømmes gulv vasken blot et par uger i streg, vil gulvet hurtigt begynde at blive slidt og trist i sin fremtoning. Især lyse, sæbe behandlede gulve, som ikke får den nødvendige opmærksomhed og omsorg, vil reagere med grimme misfarvninger, ridser og skrammer samt en øget tendens til at danne splinter i den indtørrede overflade.

Når først gulvet har nået dette stadie af slitage, kan du kun genskabe den lækre overflade på én måde – og det er med en grundig og effektiv gulvafslibning.

Hvad er en gulvafslibning?

En gulvafslibning er en procedure, under hvilken gulvets overflade slibes med groft og fint sandpapir. Op til to millimeter af gulvets overflade fjernes ved denne behandling, hvilket er fuldt tilstrækkeligt hvis man vil de skæmmende skønhedspletter til livs.

Når et trægulv netop er blevet slebet, vil det være parat til at modtage den plejende efterbehandling som for eksempel kan bestå af sæbe eller olie – eller af en hård, klar lak, hvis du er træt af de mange gulv vaske. En dygtig og erfaren gulvmand vil kunne klare det hårde arbejde med gulvafslibning og efterbehandling langt hurtigere og mere effektivt end du selv vil kunne – og med et meget flottere resultat.

Læs mere på https://dbf-gulvservice.dk/ 

 

Flere nyheder