Sådan kan du fjerne gammel maling

09 februar 2022
Emilie Jacobsen

editorial

Skal du have malet noget gammelt træværk, er det vigtigt, at du starter med at fjerne den gamle maling. Hvis du bare maler ovenpå den gamle maling, vil du ikke få et lige så godt resultat, og malingen vil ikke holde lige så længe. Fjernelse af den gamle maling er derfor afgørende for, at du får succes med dit projekt. 

Men hvordan fjerner du så den gamle maling? Vi har skrevet denne artikel med inspiration fra malerhornbaek.dk. Da de arbejder professionelt med at male, har de selvfølgelig stor erfaring med at fjerne maling fra gammelt træværk. 

Først og fremmest bør du prøve at se, om du kan fjerne malingen med brun sæbe. Det er noget, som de fleste har i deres hjem, og det er en nem og billig løsning. Fremgangsmåden er meget lige til: du smører træværket ind i brun sæbe, derefter kommer du husholdningsfilm på og lader det sidde i et par dage. Sæben trænger ind i malingen og blødgør den, så du nemt vil kunne fjerne den med en spartel efterfølgende. 

maler hornbæk

Andre måder til at fjerne gammel maling på

Hvis du ikke har succes med at fjerne malingen med brun sæbe, kan du tage nogle mere krasbørstige metoder i brug. Det kan for eksempel være, at du bruger malingfjerner. Det er, som navnet meget kraftigt antyder, skabt til at fjerne gammel maling. Du skal bare pensle det på malingen og lade det sidde noget tid for at virke. Derefter kan du skrabe malingen af med en spartel. 

Du kan også bruge en varmepistol, hvis du har mulighed for at låne eller leje sådan en. Varmepistolen varmer malingen op, så den begynder at boble løs fra træet. Derefter vil du nemt kunne fjerne den med en spartel. 

Endelig kan du også bruge kaustisk soda, hvis der ikke er andet, der virker. Det er dog ikke en særlig miljøvenlig løsning, og det bør derfor absolut være sidste udvej. 

Flere Nyheder