Miljøvenlig varme med en moderne varmepumpe

02 januar 2020
Astrid_Pedersen

Har du en mere klima og miljø venlig livsstil som et af dine nytårs forsæt for 2020? Er du bekymret over den retning, klodens udvikling har taget – og er du nysgerrig på hvorledes du som privat person kan gøre mere for at vende denne udvikling? Så vil du sikkert være interesseret i at gøre din bolig til en del af den berømte grønne omstilling. Og dette vil på alle måder kunne betale sig – både for dig og din familie, og for vores alle sammens grønne jord.

Spar på energien med en smart varmepumpe

Når du skal energi optimere din bolig, er der mange lavt hængende frugter, som med stor fordel kan plukkes i første omgang. Du kan for eksempel skifte ruderne i dine vinduer ud med super isolerende termo ruder. Du kan sørge for, at ydervæggene og taget på dit hus bliver behørigt isoleret, således at huset holder bedre på varmen. Og sidst, men ikke mindst, kan du skifte din nuværende opvarmnings form ud med en moderne luft til luft varmepumpe eller luft til vand varmepumpe. En varmepumpe kan ikke alene i kraft af sin høje energi effektivitet spare miljøet og klimaet for megen CO2. Den kan også spare dig for op imod 80 procent af dine samlede udgifter til varme hver eneste år.

Med en luft til vand varmepumpe kan du sagtens opvarme den samme mængde brugsvand og cirkulationsvand som du kan med et gammelt, udtjent fyr – med så lidt som en femtedel af den tilførte energi. Samtidig er en luft til vand varmepumpe langt mere drift sikker, og skal ikke med jævne mellemrum renses, repareres, eller have tilført brændstof.

En luft til luft varmepumpe kan snildt erstatte dine gamle elektriske radiatorer – og så får du i tilgift renere luft takket være de smarte partikel filtre, som er indbygget i en luft til luft varmepumpe.

Du kan læse mere på gramenergi.dk

Flere Nyheder