Luft til vand varmepumpen – det klimavenlige alternativ til fyret

17 november 2021
Astrid_Pedersen

editorial

Ønsker du mere grøn energi i din bolig? Så bør du overveje at skifte til en varmepumpe.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Der findes grundlæggende to forskellige typer varmepumpe. Når du skal vælge hvilken type varmepumpe som skal monteres i din bolig skal du først og fremmest kigge på boligens nuværende opvarmnings form.

Er dit hus primært opvarmet ved hjælp af et olie, pille eller gas fyr, som leverer varmt cirkulationsvand og brugsvand til radiatorer og vandhaner i boligen, bør du vælge en luft til vand varmepumpe. I hvert fald hvis du godt kan lide denne opvarmningsform og ønsker at beholde vandradiatorerne.

image

Varmer du der imod boligen op med elektriske radiatorer kan du vælge en luft til luft varmepumpe. Denne type varmepumpe er langt mere effektiv og billig i drift. Og en luft til luft varmepumpe renser luften for urenheder så behovet for at lufte ud minimeres hvilket også bidrager til besparelsen.

Vælg en effektiv luft til vand varmepumpe løsning

Er valget faldet på en luft til vand varmepumpe er det vigtigt at du vælger en model som i kapacitet og ydelse svarer til det gamle fyr. Din nye varmepumpe skal kunne levere samme mængde varmt vand som fyret, og også gerne mere.

På den måde får du op imod dobbelt så meget varme for dine penge – og det på langt mere klima og miljøvenlig vis. Du slipper for konstant at skulle rense og reparere det gamle fyr. Og du vil kunne spare på varmeregningen uden samtidig at skulle skrue ned for varmen.

Få hjælp til at finde den helt rigtige varmepumpe model

Hvis du vil være sikker på at vælge rigtigt når du vælger varmepumpe bør du få professionel hjælp til dette. Her kan du med stor fordel kontakte VVS firmaet Amalo som har speciale inden for varmepumper. Læs mere på Amalo.dk

Flere Nyheder