Hvilke vinduer skal du vælge til din bolig?

28 oktober 2021
Steffen Hansen

editorial

Hvilke vinduer skal du vælge til din bolig? Det kommer først og fremmest an på den type af bolig, som du skal finde vinduerne til. Hvis du f.eks. skal finde vinduer til dit sommerhus, så skal du måske overveje en anden type af vindue. Derimod, hvis det er til et helårshus, så skal du være opmærksom på, om de har gode isolationsmuligheder.

Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme mere omkring emnet, og hvorfor det er vigtigt, du finder vinduer til din type af bolig.

 

 

1. Hvis du skal finde vinduer til sommerhuset

Du tilbringer ikke nær så meget tid ude i dit sommerhus, som du gør i dit helårshus. Derfor kan det være, du skal gå efter vinduer, der har et andet energimærke. Dit sommerhus har sikkert også en bestemt stil, hvor du skal finde vinduer, der er i tråd med stilen. De typiske sommerhuse er lavet fra træ – det betyder ikke, at du skal gå ned på kvalitet af vinduerne. Derimod kan det være, du skal vælge bestemte typer af vinduer, der kan harmonere bedre med træhuset. Det er f.eks. bondehusvinduer eller sidehængte vinduer, der kan komplimentere med træhuset bedre.

 

2. Hvis du skal finde vinduer til helårshuset

I dit helårshus skal du finde vinduer, der har gode isolations – og ventilationsmuligheder. Disse to ting har stor betydning for indeklimaet i dit hjem. Når man snakker om isolation i vinduer, så handler det om hvilke g- og værdier vinduet har. Jo lavere dit vindue har af u-værdi, desto bedre isolation har det. G-værdi er derimod den mængde solvarme, som der kan komme ind gennem vinduet. Den skal gerne være højere end u-værdien. For du vil gerne have, at dine vinduer kan indoptage varmen udefra til fordel kulde.

Hvis du er i tvivl om disse tal, og hvordan du skal finde det i dine vinduer, så skal du spørge din vindueforhandler. De kan uden tvivl råde dig til, hvordan du finder velfungerende vinduer, med med de rette funktioner.

Flere Nyheder