Hvilke farver er gode at bruge i køkkenet?

08 februar 2022
Emilie Jacobsen

editorial

Skal du til at have nyt køkken, bør du ikke kun tænke på, hvilke køkkenelementer der vil passe ind i rummet. Du bør også se på, hvilken farve der vil se flot ud på væggen. I stedet for at få malet væggene i en neutral farve kan det nemlig se rigtig flot ud, hvis du giver dem noget farve. Det vil være med til at give rummet langt mere karakter – og det er vel netop en af grundene til, at du gerne vil have et nyt køkken. 

Men hvilken farve er det så en god ide, at du vælger til køkkenet? Mange vælger nogle mere neutrale farver som grå eller brun ude i køkkenet, men nogle, der er mere mørke og markante, så rummet stadig træder i karakter. Samtidig er der den fordel ved mørke farver ude i køkkenet, at det ikke er lige så tydeligt, hvis du kommer til at spilde på væggene. 

maler østerbro

Gør det selv eller hyre nogen? 

Når du skal have malet ude i køkkenet, overvejer du måske, om du skal gøre det selv, eller om du skal få nogle andre til at gøre det for dig. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge dele. 

Fordelene ved at få nogle professionelle til at male for dig er, at de kan gøre det langt hurtigere og typisk også sikre, at du får et langt bedre resultat, end hvis du gør det selv. Det er ærgerligt at have betalt mange penge for et køkken og så at skulle sidde og se på helligdage på væggene. Hvis du bor på Østerbro, kan du for eksempel hyre maleroesterbro.dk, hvis du beslutter dig for at hyre et malerfirma. 

Ulemperne ved at hyre professionelle er selvfølgelig, at det er dyrere, og at du ikke slipper helt for arbejdet – du skal jo også rykke møbler og gøre rent, inden malerne kommer. 

Flere Nyheder