Hvad måtte man ikke gøre i en tid før stål!

17 maj 2020
anders_lundtang_hansen

Det er faktisk ikke en journalistisk stramning at sige, at stålindustrien var med til at skabe en revolution for verdenssamfundet på samme måde, som vi ser det med internettet og de sociale medier nu om dage.

Opfindelsen og udbredelsen af stål medførte, at man kunne lave konstruktioner på en hurtigere måde, end man hidtil havde set, og så var de samtidige markant sikrere end mange andre materialer.

Desuden gjorde stålets holdbarhed også, at man kunne skabe ting, der hidtil kun havde været i fantasien, hvor man nu kunne opfinde ting med næsten lynets hast, så opfindelserne i stål næsten stod i kø af hinanden for at overgå hinanden i opfindsomhed, storslåethed med videre.

Endvidere var stålet parat til at overtage de tidligere materialer, så hvor man måske hidtil havde lavet en altan af mursten eller lignende, så lavede man nu en altan i stål.

Generelt er det lettere at kontrollere stål, vedligeholde det og udskifte det, end man kan gøre det med alt fra træmateriale, mørtel, musten med videre.

Disse materialer findes bestemt stadig, og man ser da også nu i nyere tid, at man søger tilbage til at lave stråtækte huse, gulve af træ med videre, fordi det minder os om en tid før stålet, som godt nok blev hyldet i sin tid og virkelig brugt omfangsrigt, men alle mennesker når jo et mæthedspunkt.

Men det er ikke alene dyrt at få lavet gode ting af de “gamle” materialer, men de er også dyre at forsikre; og det svinder langsomt ind med eksperter på de felter, der kan lave gode og holdbare konstruktioner i stål.

Stålet er bestemt kommet for at blive, også selvom man ikke altid taler lige pænt om alle konstruktioner i stål, så kan de fleste blive enige om, at vi ikke kan undvære det.

Skal du for resten have lavet en altan i stål eller lavet andre stålopgaver i perfektion, så er det  xn--rn-petersen-ggb.dk du skal hyre til at udføre den opgave for dig – hver gang.

Flere Nyheder