Husk fuglerederne, når du klipper hækken

14 april 2022
Niels Geckler

editorial

Husk nu småfuglene, inden du går løs på hækken i haven med din Makita Hækkeklipper. Som tommelfingerregel skal man ikke klippe hækken før sankt hans for at give fuglene fred til at fostre ungerne op.

Fuglene, der lever rundt om i landets villahaver, kan for mange arters vedkommende rigtig godt lide at bygge deres rede i vore hække. Her er så tilpas tæt grenværk, at de får fred og kan holde sig skjult med først æggene og siden ungerne. Men freden kan få en brat ende, hvis en utålmodig haveejer går løs på hækken med sin elektriske hækkeklipper.

Hvis du vil sikre dig, at du ikke generer de små fjerede venner på deres rede skal du vente til aller sidst i juni måned med at klippe din hæk. På det tidspunkt skulle ungerne gerne have forladt reden og de voksne fugle med dem. Man plejer at sætte Sankt Hans som skæringsdag for hvornår man kan begynde at klippe sin hæk uden fare for fuglene.

Makita hækkeklipper

Hvad er bedst – hækkeklipper med ledning eller med batteri eller benzinmotor ?

Hvis du skal have købt ny hækkeklipper – hvad enten det skyldes, at du lige er flyttet i hus med have og derfor ikke har nogen hækkeklipper, at den gamle er kaput eller at du ind til nu har klaret dig med en hækkesaks og rå muskelkraft – ja, så skal du overveje, om den skal have en motor, der kører på benzin, batteri eller ledning.

De kraftigste modeller er dem, der har en benzinmotor lige som en motorsav typisk har det. Men den er lidt tung og støjende i forhold til elektriske hækkeklippere. Hvis du har en ledning til din hækkeklipper skal du aldrig tænke på, om den løber tør for benzin eller om batteriet bliver brugt op. Men med en batteridrevet maskine skal du ikke tænke på at undgå at klippe i ledningen.

Flere Nyheder