Haver man foretrækker som havemand

29 oktober 2019
admin

Der eksisterer mange former for haver derude i verden, og selv i lille Danmark kan man komme ud for mange forskellige typer af haver, der alle kræver vedligeholdelse og tilskønnelse.

Man har måske set et kerneeksempel på, hvordan en hyggelig dansk have ser ud med kolonihave-bed, nyslået græs, rosenbed, Dannebrog vajende i toppen og baggrunden, og så ser man dette som et klassisk dansk eksempel på en have.

Dette kan i sig selv se lidt ensformigt ud, og selvom vi danskere har en tradition for netop at gøre en del ud af vores haver specielt i kolonihaver, så har vi sjældent haft samme sans for detaljer, som man ser mange andre steder i udlandet.

Men husejerne kan være nok så forskellige, og selv de mindste have kan blive til rene kunststykker i sig selv, fordi man går så langt ned i, at selv de mindste detaljer styr helt knivskarpe – sådan er ens interesse.

Så kan man også have en interesse i, at man gerne vil omdanne ens have efter et forbillede fra udlandet, som kan være alt fra en japansk have med dertilhørende blomster og bansai-træer, og hvad der ellers kendetegner sådan en have.

Men der er også de store haver herhjemme, man ser ved store palæer, gårde og slotsområder, hvor der er mange tønder af land tilknyttet blot et enkelt domicil, og så kan det overskride, hvad man selv kan overskue i hverdagen at holde ved lige.

I den slags tilfælde hyrer man ofte en havemand eller et helt slæng af havemænd ind, som kan stå for at tage sig af haven i de perioder, hvor der virkelig skal laves en del – eller måske hele året.

Mangler du for eksempel en havemand i Høje-taastrup eller et andet sted i landet, så vil vores anbefaling lyde på at benytte dig af je-haveservice.dk.

Flere nyheder