Gulvslibning og sæbebehandling – når gulvet skal være fint og lyst igen

05 april 2021
Astrid_Pedersen

Er din bolig udrustet med et smukt sæbebehandlet trægulv som lyser stuer og værelser op med sit fantastiske skær – men er det begyndt at udvise tegn på slitage? Så kan du med fordel læse med i det følgende.

Et sæbebehandlet trægulv slides hurtigt

Hvis det ikke er til at få det sæbebehandlede trægulv til at skinne ved almindelig gulv vask kan det være tegn på at gulvet er ved at være modent til en gulvafslibning. Når gulvet ikke længere bliver pænt og ensartet efter vask med sæbespåner er der noget der tyder på at gulvets overflade er så slidt at denne skal slibes og sæbebehandles på ny for at genvinde sit smukke skær.

Når et trægulv behandles med sæbe vil der i træværkets overfladiske fibre dannes en beskyttende hinde af fed sæbe. Denne hinde tjener som gulvets eneste beskyttelse imod slitage, og skal derfor løbende vedligeholdes gennem gulv vask med sæbespåner som genopbygger og forstærker den. Du skal således ikke forsømme denne pleje igennem mere end et par uger i streg før hinden slides bort. Og så kan den ikke genskabes.

Få gulvet flot og skinnende på ny med en professionel gulvafslibning

Den eneste måde hvorpå du kan få dit sæbebehandlede trægulv til at stråle på ny er ved at få udført en gulvafslibning og en ny sæbebehandling efterfølgende.

Ved en gulvslibning fjernes nemlig det øverste lag af træværket – der hvor alle slidmærkerne, ridserne, skrammerne og de misfarvede pletter sidder – og et nyt lag af trægulv åbenbares. Efter en gulvafslibning er gulvet som var det ganske nylagt. Og så er det blot at få foretaget en ny sæbe behandling så gulvet kan stråle som før.

Hos din lokale afdeling af Gulvkanonen ApS kan du altid få det skarpeste tilbud på en gulvslibning – læs mere, og find de aktuelle Gulvkanonen priser, på Gulvkanonen.dk

Flere nyheder