Giv dit hus og have en omgang algebehandling

11 maj 2020
lotte_hindsberg

Alger har det med at komme snigende ind på ens grund. De kan lægge sig i indkørslen, gøre drivhuset grønt og kedeligt at kigge på, på træterrassen og for at det ikke er nok også på ens tag. Algerne er i sig selv ikke farlige, men det er ikke specielt kønt og det kan være glat og gå på, især hvis det har regnet. Det eneste sted man skal være ekstra opmærksom på alger, i forhold til at det kan medføre skade er på taget. Algerne tiltrækker mos og mos holder på vandet, når det regner. Vand der kan ende med at trænge ned i taget og ind på loftet og forårsage vandskader.

Fjerne alger

Der er flere måder man kan fjerne alger. Det kan f.eks. være en algebehandling i Lolland, hvis du bor i det område.

Bevæbnet med en hård børste, sand og ikke så lidt knofedt, kan du selv fjerne algerne på dine fliser og din træterrasse. Du kan starte med at sprøjte noget algebehandling på fliserne eller terrassen. Du bør følge anvisningen på bagsiden. Fordelen ved at fjerne alger på denne måde er udover at det er god motion, at den er miljøvenlig og du få ny sand mellem fliserne og som er med til at mindske muligheden for, at ukrudt sætter sig fast. 

Mange fjerner også alger med en højtrykspuler, men her skal man være meget varsom, da det kan ødelægge ikke alene din træterrasse, men fjerne det øverste lag af fliserne. Fliserne vil derefter blive mere ru og det vil være nemmere for algerne at sætte sig fast igen.

Du kan give fliserne en algebehandling efterfølgende, der kan mindske nye alger at sætte sig fast i fliserne.

I forhold til taget skal du også være forsigtig med en højtrykspuling, da det kan ødelægge taget og du kan ende med en kæmpe vandskade.

Flere nyheder