Er du klar til den eksamen som anlægsgartner?

07 januar 2021
anders_lundtang_hansen

Der kan måske være forskellige måder, som man skal bevise sit værd som anlægsgartner på, så man kan vise, at man er autoriseret til at udføre den slags arbejde.

Det er jo ikke noget krav, at det er noget, som man skal have taget en uddannelse i på en reel måde, som det fastlægges fra uddannelsessystemet på den ene eller anden måde.

Der er måske nogle mennesker, der lærer det på den gammeldags måde, hvor de barer prøver sig frem og bliver gode til deres arbejde, og så får de ansættelse et sted eller arbejder måske selvstændigt eller freelance som anlægsgartner i Vordingborg, som man måske drømmer om.

Den slags fører måske et stort netværk med sig, så man kan have et godt kundegrundlag, og man bliver renommeret og omtalt, så man praktisk talt ikke har brug for den uddannelse, fordi man er selvlært og kan fungere mindst lige så godt i arbejdet som dem, der har taget en uddannelse i det.

Så tager man måske den uddannelse senere for at få papir på det, fordi det generer en, at man ikke har det uddannelsesbevis, eller man lader helt være.

Måske går man endda i mesterlære på en uautoriseret måde, som man gjorde det i gamle dage, eller man overtager en andens firma – måske ens fars – hvortil man har lært arbejdet fra barnsben.

Gør dig klar til den eksamen

Men mange anlægsgartnere tager dog en uddannelse på den ene eller anden måde, og det kan endda være i udlandet, hvor de så måske arbejder der i en stund og kommer hjem til Danmark senere.

Dog kommer der måske en del nerver på spil, når man skal bevise sit værd til sådan en eksamen, om den er praktisk eller skriftlig.

Ofte hører der måske endda et svendebrev med, hvor man skal vise, hvad man har lært og fremstille noget specifikt.

Men man føler jo lidt, at man er sat på spidsen her, og der er store forventninger på spil, og festen er allerede booket derhjemme til, når man består.

Det er ikke fordi, man som sådan går efter en høj karakter, selvom det kunne være fedt, men man vil bare gerne bestå.

Derfor er det vigtigt at vide, at man jo kan gå op igen, hvis det ikke går godt, og man skal ikke bevise noget for nogle udover sig selv. Det er jo en selv, der har taget den her uddannelse.

På den måde kan du fokusere indad og have øje for arbejdet og ikke de andre ting, der forstyrrer. 

Flere Nyheder