En varmepumpe er god og miljøvenlig energikilde

04 maj 2020
lotte_hindsberg

Hvis du gerne vil udskifte din nuværende energikilde til en mere miljøvenlig udgave og samtidig gerne vil se det på din varmeregning kan du kigge nærmere på en varmepumpe. 

Hvor en traditionel varmepumpe som f.eks. et oliefyr producere energi 1:1 kW hvorimod en varmepumpe producere 1:3 kW. Det er årsagen til at den udover at være billigere også er meget mere miljøvenlig. Alt afhængig af type af varmepumpe, der er 3 overordnede typer, vil den holde i 20 år og vil være betalt af efter en 5-6 år. Det er derfor en god og billig alternativ til et traditionelt oliefyr. En varmepumpe er heller ikke så sårbar over for stigninger i oliepriser. Du kan læse mere her https://skorstens-ventilationsrens.dk/varmepumper/

Krav til din bolig

Det anbefales ikke at du selv installere en varmepumpe men får en autoriseret installatør ud og starter med at gennemgå din bolig. For at få maximal udnyttelse af en varmepumpe er det vigtigt at din bolig er godt isoleret. 

Det er også vigtigt at se på hvor stor og kraftig pumpen er så den er stor nok til at opvarme hele din bolig.

Installatøren kan også hjælpe med at få lagt rør ind i boligen hvis det er nødvendigt. Hvis i f.eks. har en bolig i flere etager kan det være nødvendigt at få lagt rør og et ventilationsanlæg ind, så varmen kommer rundt til alle værelserne og ikke kun hvor anlægget er installeret.

Inden du får installeret din nye varmepumpe, er det vigtigt at du søger om tilladelse hos din kommune. Er du i tvivl om hvordan vil din installatør være behjælpelig. Husk også at meddele ændringen til BRF. 

Det er også vigtigt at du sætter pumpen et sted, hvor den genere færrest. Der er desværre en del støj, så det anbefales ikke at den installeres lige under soveværelsesvinduet eller tæt på naboerne.

Flere nyheder