Derfor skal du vælge en luft til vand varmepumpe

19 august 2021
Silje Hansen

Har du enten et fritidshus eller et sommerhus som du bruger i weekenderne eller, når der tid til det? Så kan det være en fordel at installere en luft til vand varmepumpe. Der er også mange helårsboliger som vælger denne løsning, da det er langt billigere og mere effektivt at holde ejendommen opvarmet på.

Der findes dog utrolige mange forskellige løsninger for en luft til vand varmepumpe. Du bør derfor holde tungen lige i munden, når du skal finde den rette løsning for dig. Det forsøger vi også at hjælpe dig med i denne artikel. 

Hvad er luft til vand varmepumpe?

Går du med overvejelser om at installere en smart og effektiv varmepumpe i dit hjem eller sommerhus? Så er denne luft til vand varmepumpe en ideel løsning. Grundlæggende så fungere den som den hedder. Det vil sige, at den bruger den varme luft som vi har udenfor til at opvarme vandet. Her fører man varmen rundt i huset gennem gulvvarme eller radiatorer der er installeret  i ejendommen. Det er dog et must at ejendommen har varmerør eller en radiator før du kan anvende en luft til vand varmepumpe.

Hvilken luft til vand varmepumpe skal du vælge?

Er du i tvivl om, hvilken luft til vand varmepumpe du skal vælge til din helårsbolig eller dit sommerhus, så er der mange gode bud på at finde. Her bør du først lægge et budget for, hvad du har lyst til at ofre for en ny varmepumpe. Du skal være opmærksom på, at der er mulighed for at du kan få et tilskud fra staten, hvis du søger om det. Her kan der være op til 20-30.000 kroner at hente i tilskud.

Er du på jagt efter en samlet løsning, hvor du både får den serviceret og installeret på abonnement, bør du tage et kig på https://naervarme.dk/.

 

Flere Nyheder