Bør man vægre sig mod elektrisk gulvvarme?

20 november 2020
anders_lundtang_hansen

Det kan da tænkes, at du kan huske det fra dit barndomshjem, hvor der ikke var så mange opvarmningskilder, at man måtte nøjes med det, som man lige havde mulighed for at gribe til.

Det kunne være alt fra, at man blev jaget ud for at hente brænde i et skur, hvor det så skortede på brændet her, eller man blev bedt om at tage noget ekstra tøj på, hvis man frøs.

Det sidste hang nok også sammen med, at man ikke havde så mange penge at gøre godt med, men man nød dog selskabet, da man måtte sidde tæt sammen for at holde varmen, og man kom hinanden ved.

Desuden var det da også hyggeligt med den kamin, men den fordelte trods alt ikke varmen så godt, at man kunne sidde langt væk og dårligt mærke det, mens man kogte lige foran varmekilden – og den forsvandt også hurtigt igen og var ikke så god for miljøet.

Men ve den, der forsøgte at tænde den elektriske radiator!

Elektrisk varme kan sagtens svare sig!

Den slags gammeldags radiatorer var virkelig nogle, som sprøjtede de store tal op på elregningen, fordi de ikke var så sparsommelige, og man kunne høre dem arbejde hårdt for at banke varmen rundt, hvorfor man helst skulle bruge dem i små rum, ellers kunne det tage lang tid at varme op.

Og så har vi slet ikke været inde på det med, at det ikke er godt for miljøet.

Men udover at man har lavet bedre versioner af sådan nogle radiatorer, og at mange er gået over til andre muligheder for at få varme via radiatorer, så behøver man sådan set slet ikke frygte, at elektrisk varme er en pengerøver.

Sådan noget som elektrisk gulvvarme for eksempel giver rigtig godt varme, er ikke dyrt at lave i gennemsnit, og man vil opleve stor tilfreds med den løsning.

Flere Nyheder