Derfor bør du overveje en varmepumpe

04 maj 2021
lotte_hindsberg

Ønsker du at skifte til en mere miljøvenlig varmekilde, som samtidig er langt mere økonomisk end en traditionel varmekilde som et olie- eller gasfyr, bør du undersøge om din bolig er så godt isoleret, at det giver mening at skifte til en varmepumpe. Bor du i nærheden af Næstved, kan du med fordel google varmepumper i Næstved og finde en autoriseret installatør.

Fordelen ved at få en autoriseret installatør er, at at han kan råde og vejlede jer ikke alene til hvilken varmepumpe i bør vælge, men også hvor stor den skal være, for at kunne opvarme jeres bolig.

I nogle tilfælde kan det være en god ide at starte med at isolere boligen for at få mest mulig ud af varmepumpen.

Valg af varmepumpe

Der er grundlæggende 3 forskellige typer af varmepumper. Er det et sommerhus eller kolonihave, er det som regel en luft til luft varmepumpe du har brug for. Det er langt den billigste og mindst effektive varmepumpe, men den kan forlænge sæsonen med et par måneder.

Er det en varmepumpe der skal kunne opvarme din helårsbolig, er det en luft til jord eller luft til vand varmepumpe du har brug for.

Den første luft til jord er klart den mest effektive og dyreste og den løsning kræver at du får gravet rør ned i din have. Er din have ikke stor nok, eller ønsker du ikke at få gravet hele din have op er luft til vand et godt alternativ. Begge løsninger udnytter den forskel der er i jorden eller luften til at generer varme til at opvarme din bolig.

Inden du får installeret din varmepumpe, er det vigtigt at du søger din kommune om tilladelse. Det er rent proforma, men det skal gøres. Din autoriseret installatør kan hjælpe dig med at udfylde de nødvendige papir.

Flere Nyheder